ΓΙΑΤΙ INTEREST?

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ...ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ INTEREST!!!

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ?

ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ,ΣΧΟΛΙΑ,ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ
INTEREST...ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ MAIL ΕΔΩ...

interestgr@gmail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Γιατί οι πειρατές φορούσαν σκουλαρίκι

Η αλήθεια είναι ότι οι πειρατές αποτελούν πολύ συχνά, πρότυπο μόδας!
Το μαντήλι στο κεφάλι, τα ρούχα τους και φυσικά το περίφημο σκουλαρίκι. Αλήθεια, γιατί φορούσαν σκουλαρίκι οι πειρατές;
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές και σε αυτήν τη περίπτωση. Κάποιες φαντάζουν περισσότερο λογικές. Αλλά η λογική με τους πειρατές... μάλλον δεν συμβαδίζει!
Η πρώτη εκδοχή λέει πως με το σκουλαρίκι, οι πειρατές, «σημείωναν» το που έχουν ταξιδέψει. Λέγεται όι ήταν κάτι σαν τίτλος για τον πειρατή που κατάφερνε να περάσει πρώτη φορά στη ζωή του τον Ισημερινό. Ή όταν κατάφερνε να περάσει από το νοτιότερο μέρος της Ν. Αμερικής, το Cape Horn.

Η δεύτερη εκδοχή έχει να κάνει με τις προκαταλήψεις των πειρατών. Για καλή τύχη! Ή ότι το σκουλαρίκι τους βοηθούσε να βλέπουν καλύτερα ή ότι το μέταλό του είχε θεραπευτικές ιδιότητες! Επίσης πολλοί πίστευαν ότι τους προστάτευε από αρρώστιες.
Η τρίτη εκδοχή είναι και αυτή που θεωρείται πιο πιθανό να βρίσκεται κοντά στην αλήθεια. Το μέταλλο στο σκουλαρίκι, χρυσό ή αργυρό άξιζε τόσο, ώστε να πληρωθεί η κηδεία των πειρατών όταν θα έχαναν τη ζωή τους, είτε σε μάχη, είτε από αρρώστεια. Εδώ μπαίνει και ο μύθος που λέει ότι με το σκουλαρίκι ο πειρατής θα πλήρωνε στο Χάρο το αντίτιμο για να τον περάσει στην «άλλη πλευρά».
ΠΗΓΗ periergaa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου