ΓΙΑΤΙ INTEREST?

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ...ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ INTEREST!!!

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ?

ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ,ΣΧΟΛΙΑ,ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ
INTEREST...ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ MAIL ΕΔΩ...

interestgr@gmail.com

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο Έλληνας επιχειρηματίας που εκτιμά ο Πολ Τόμσεν




Γιατί απουσιάζει  ο ΣΕΤΕ από τον διάλογο;
 αναρωτήθηκε πριν λίγες ώρες ο Πολ Τόμσεν αναζητώντας το πρόσωπο του κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Η εκτίμηση του Τόμσεν στο πρόσωπο του Έλληνα επιχειρηματία που δεν διστάζει να αναμετρηθεί με την Ελλάδα της σήψης και του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού είναι γνωστή. Μάλιστα ο Γιάννης Πρετεντέρης  στο δελτίο του Mega τον φωτογράφισε ως άνθρωπο που δίνει «πληροφορίες» στην Τρόικα.
Πρόσφατα σε γνωστό χώρο Τέχνης  με θέα την Ακρόπολη υπήρξε  μια κλειστή συνάντηση Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών  με κορυφαία στελέχη της Τρόικας.  Για το περιεχόμενο της συζήτησης  ήταν ενήμερη τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Αντικείμενο της φιλοσοφικής σε πρώτη φάση αναζήτησης δεν ήταν άλλο από τον εντοπισμό προσώπων –κατά βάση επιχειρηματιών-που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα, όταν πολύ σύντομα θα έχουν «καεί» και οι εναπομείναντες πολιτικοί. Στο τέλος της αναζήτησης το όνομα του κ. Ανδρέα Ανδρεάδη ήταν το πρώτο στη λίστα. Οι πιο πολλοί συμφώνησαν πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά του νέου προσώπου που θα μπορούσε να ταυτισθεί με το νέο πρόσωπο της Ελλάδας.
Άλλωστε το γεγονός ότι επέτυχε να τον συμπαθήσει ο συνήθως εριστικός Πολ Τόμσεν δεν είναι και λίγο. Ο ίδιος ο κ. Ανδρέαδης  μιλώντας στην «Καθημερινή» θα  πει για το περιεχόμενο των συναντήσεών του με τα στελέχη της Τρόικας.
«Ήρθαν να δούμε από κοινού θέματα τουρισμού. Τις προοπτικές του, τυχόν βελτιώσεις κ.λπ. Έχουν υπόψη τους τη σχετική έρευνα της «Μακίνσεϊ» αλλά και τη δική μας, και συνολικά έχουν καλή εικόνα σχετικά με το τι γίνεται στον ελληνικό τουρισμό. Γενικά, θα έλεγα ότι ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να γίνει για να βγει η χώρα από το τέλμα. Εκεί που σηκώνουν τα χέρια ψηλά είναι όταν βλέπουν ότι δεν γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν. Μας λένε απορημένοι, περνάτε ένα νόμο αλλά δεν τον ακολουθείτε. Λέτε, θα κάνετε συγχωνεύσεις αλλά συγχωνεύσεις δεν βλέπουμε.Κινείστε με πολύ αργές κινήσεις. Λέτε θα απελευθερώσετε το εργασιακό καθεστώς, αλλά επί της ουσίας δεν κάνετε τίποτα. Πραγματικά, οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι. Βλέπουν ότι δεν υπάρχει βούληση από την πολιτεία. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει μια σταθερή πορεία ώστε να πάρει μπρος σιγά σιγά η οικονομία. Αντιθέτως, υπάρχει μια αποσταθεροποιητική πορεία. Πρέπει να πω ότι η αρχική «συνταγή» ήταν υπερβολικά φιλόδοξη δεδομένου ότι και οι «τροϊκανοί» περίμεναν μέσα σε δύο, τρία χρόνια ένα κράτος να ξεχάσει πώς λειτουργούσε εδώ και εκατό χρόνια, να μάθει από τη μία στιγμή στην άλλη να είναι σοβαρό και αυτός ο λαός να μάθει να πληρώνει φόρους κ.λπ. Εδώ ολόκληρη Ανατολική Γερμανία -που έχει το γερμανικό DNA μέσα της- παλεύει ακόμα με τα ανακλαστικά του σοσιαλιστικού παρελθόντος της. Στην πραγματικότητα, για να αλλάξει η Ελλάδα, θα χρειαστούν δύο γενιές.
»Κάποια πράγματα απαιτούν γρήγορο συμμάζεμα, όντως, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις από αυτό το κράτος να μεταμορφωθεί. Έπειτα, πρέπει να υπάρξει μία καθαρή γραμμή για το πού θα πάει η χώρα. Και πρέπει ο κόσμος να πιστέψει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ειδικά οι Γερμανοί, στηρίζουν μια Ελλάδα η οποία, μακροπρόθεσμα, σε δέκα με είκοσι χρόνια, θα είναι μια χώρα σοβαρή. Δεν μπορείς να βάλεις μια χώρα να ξεκινήσει απ' το μηδέν χωρίς να έχεις απαντήσει σε αυτό το, υπαρξιακό εν τέλει, ερώτημα. Ο ελληνικός λαός θα υποστεί τις θυσίες που πρέπει να υποστεί, αρκεί να ξέρει ότι υπάρχει μια στήριξη».
Μιλώντας για την προσπάθειά του ως πρόεδρος του ΣΕΤΕ: «Θα σας πω. Όταν ο Έλληνας αισθάνεται καλά μέσα στη χώρα του, το ίδιο θα νιώσει και ο τουρίστας. Άρα τουρισμός είναι η αντανάκλαση της δικής μας ζωής, όπως τη βιώνει ένας ξένος. Πώς αυτή η χώρα θα γίνει χώρα μέσα στην οποία θα είμαστε ευτυχείς, ειδικά η νέα γενιά, όταν δεν τηρούνται οι νόμοι; Καμία χώρα δεν μπορεί να έχει λαό ευτυχή όταν αυτή η χώρα δεν είναι ευνομούμενη. Απλά πράγματα. Μάθαμε να προωθούμε τα συμφέροντά μας καταπατώντας τους νόμους - δηλαδή το συμφέρον των υπολοίπων γύρω μας. Τουρισμός χωρίς ευνομούμενη χώρα μπορεί να υπάρξει; Είπαμε λοιπόν στον ΣΕΤΕ, έστω κι αν αυτή τη στιγμή πονάει, να τηρηθεί ο νόμος. Και θα τηρηθεί ο νόμος έστω κι αν αυτό προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες αναταραχές. Και οι εισαγγελείς πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν την κάνουν όμως σε ορισμένες περιπτώσεις. Και δεν αναφέρομαι μονάχα στην υπόθεση των ταξί. Αναφέρομαι και στους αποκλεισμούς των καραβιών και των λιμανιών».
Ο κ. Ανδρεάδης αισθάνεται ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νοοτροπία πολλών χρόνων, η οποία δύσκολα ξεριζώνεται. «Ναι, διότι μάθαμε ότι ο νόμος είναι εκεί αλλά με ένα «παραθυράκι» μπορούμε να τον παρακάμψουμε χωρίς να γίνει τίποτα. Κι αυτό, συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Για να είμαστε μια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα, πρέπει να υπάρξει μια γραμμή: να τηρούμε τους νόμους σε όλα τα επίπεδα. Πέρα από τη νοοτροπία, δείτε τι γίνεται στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη, αν δεν είναι άμεση, ταχεία και αποτελεσματική, δεν είναι Δικαιοσύνη. Έτσι δημιουργείται σταδιακά ένα «και τι έγινε;» αφού η ίδια η Δικαιοσύνη κωλυσιεργεί. Μου κάνει κάποιος μια μήνυση που θα εκδικαστεί έπειτα από χρόνια, ο δικαστής θα με κρίνει ετεροχρονισμένα με άλλη λογική και δεν θα γίνει τίποτα. Κι αυτό αναπαράγεται. Είπαμε, λοιπόν, τέλος. Ως εδώ».

H ZΩΗ ΤΟΥ
Ο Ανδρέας Ανδρεάδης είναι λάτρης του ευ ζην, της τέχνης και της υψηλής αισθητικής. Τα τελευταία έξι χρόνια μοιράζεται τη ζωή του με την Aline Marcadet, επικεφαλής της Anne Semonin, εταιρείας προϊόντων spa με έδρα το Παρίσι, η οποία ανέδειξε την «haute Coutoure» ιδέα σε παγκόσμια υπόθεση και διαθέτει συνεργασίες σε όλον τον κόσμο.
Οι δυο τους έχουν βρει τη χρυσή τομή και τον περισσότερο καιρό ταξιδεύουν, αφού κάθε νέα τάση είναι απαραίτητη για τη δουλειά τους. Γνωρίστηκαν το 2005 και από τότε είναι αχώριστοι. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης ήταν ήδη ένα χρόνο χωρισμένος από τον γάμο του με την Esther Sarphatie και η Aline μπήκε στη ζωή του την πιο κατάλληλη στιγμή.
Τα κοινά ενδιαφέροντα και η μεγάλη αγάπη για τις δουλειές τους, που συναντιούνται σε κάποια σημεία, τους έφεραν ακόμη πιο κοντά. Μάλιστα, προέκυψε και μια εξαιρετική συνεργασία, αφού στην υπηρεσία «My spa» του Sani Beach Hotel χρησιμοποιούνται τα προϊόντα της εταιρείας της συντρόφου του, σχεδόν σε όλες τις θεραπείες.
Φαίνεται πως με κάθε γυναίκα της ζωής του ο Ανδρέας Ανδρεάδης συνδέεται μαζί της ως ένα σημείο και επιχειρηματικά. Με την τελευταία του σύζυγο, Esther Sarphatie, που οι περισσότεροι τη γνωρίσαμε από τις τηλεοπτικές οθόνες μας ως παρουσιάστρια των εκπομπών «Νηστικό Αρκούδι» και «Κύλησε ο τέντζερης», αλλά και από τη συμμετοχή της στην ταινία «Γαμήλιο πάρτυ» της Κριστίν Κρόκος τους συνέδεσε η μαγειρική. Τα gourmet festival του Sani είναι κάτι που στηρίζει και επενδύει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, αφού διεθνούς φήμης σεφ παρελαύνουν από τις κουζίνες των ξενοδοχείων του. Η ζωή της Esther σήμερα κυλάει ήσυχα στην Αθήνα μαζί με τον γιο που έχουν αποκτήσει, τον Κίμωνα.
Ο μεγαλοξενοδόχος στα χρόνια της νιότης του είχε παντρευτεί ακόμη μια φορά, την Νάντια Χατζητόλιου, μια Θεσσαλονικιά από εύπορη οικογένεια που του χάρισε δύο κόρες, την Ελένη και την Αθηνά. Η Ελένη σπούδασε περιβαλλοντικές επιστήμες και μάλιστα έχει αναλάβει τον τομέα της «πράσινης» πολιτικής των ξενοδοχείων του ομίλου, αφού υποστηρίζει πως τα οικολογικά ξενοδοχεία αποτελούν δέλεαρ για τους ξένους τουρίστες ώστε να επιλέξουν έναν προορισμό. Η Αθηνά από την άλλη ακολούθησε τον δρόμο της μουσικής. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ερμηνεύσει τραγούδια στο Sani Festival στη Χαλκιδική, ενώ έχει αποσπάσει σημαντικές κριτικές από τα διεθνή μέσα.
Συγκεκριμένα η «Daily Express» έγραψε «κάθε τραγούδι της είναι θησαυρός», η δε «The Guardian» πως είναι μια υπέροχη τραγουδοποιός, μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς». Και οι δύο κόρες Ανδρεάδη σπούδασαν στο Λονδίνο, όπου γεννήθηκαν και έζησαν για πολλά χρόνια.
http://www.kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου