ΓΙΑΤΙ INTEREST?

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ...ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ INTEREST!!!

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ?

ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ,ΣΧΟΛΙΑ,ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ
INTEREST...ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ MAIL ΕΔΩ...

interestgr@gmail.com

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μέρκελ: «Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε ενωμένοι για την ευτυχία μας»




Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκαν σήμερα στη νοτιοδυτική Γερμανία για τον εορτασμό της 50ης επετείου της γαλλογερμανικής φιλίας.

"Βρισκόμαστε στην καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο Ολάντ ενώπιον 650 παρευρισκομένων στον προαύλιο χώρο του κάστρου της πόλης του Λούντβιχσμπουργκ και κάλεσε τις δύο χώρες να συνάψουν στενότερους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς.
Οι δύο ηγέτες παρευρέθηκαν σε τελετή που έγινε για την 50η επέτειο από την ιστορική ομιλία που εκφώνησε στο Λούντβιχσμπουργκ ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Σαρλ ντε Γκολ, κατά την οποία είπε κυρίως στην μεταπολεμική νεολαία της Γερμανίας να είναι περήφανη για τη χώρα της και ζήτησε μια πιο φιλική γαλλογερμανική σχέση.
"Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε ενωμένοι για την ευτυχία μας», δήλωσε σήμερα δύο φορές κατά την ομιλία της η καγκελάριος Μέρκελ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η απάντηση στην κρίση έχει μόνο ένα όνομα: Ευρώπη, η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση».
Ωστόσο παρά το εορταστικό κλίμα της συνάντησης αυτής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη δεν γινόταν να μην θιγούν κατά το γεύμα εργασίας που είχαν στη συνέχεια οι δύο ηγέτες μετά την τελετή στο κάστρο του Λούντβιχσμπουργκ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις των 17 χωρών μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να συναντώνται τακτικά για να συζητούν τους τρόπους με τους οποίους θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους και θα ευθυγραμμιστούν οι οικονομικές πολιτικές τους.
"Πώς επιτυγχάνουμε περισσότερη ανάπτυξη;», αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο ερώτημα στις συζητήσεις, σημείωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι χώρες πρέπει «να δείξουν αυστηρή προσήλωση στα μαθήματά τους».
Όσον αφορά την τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη, η Μέρκελ σημείωσε ότι οι απόψεις της Γαλλίας και της Γερμανίας «δεν απέχουν».
Ολάντ: «Όσο νωρίτερα εφαρμοστεί η τραπεζική εποπτεία στην ΕΕ, τόσο καλύτερα»
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μετά το γεύμα εργασίας που είχαν οι δύο ηγέτες πως «όσο νωρίτερα εφαρμοστεί η τραπεζική εποπτεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο καλύτερα», ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα για μια εποπτεία «ποιότητας» και εκτίμησε πως για αυτό θα «χρειαστεί χρόνος».
Καμία απόφαση για τη συγχώνευση EADS – BAE
Επίσης οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι εξακολουθούν να εξετάζουν το θέμα της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ομίλου Αεροναυπηγικής και Άμυνας (EADS) και της Βρετανικής Εταιρείας Αμυντικών συστημάτων (BAE). «Δεν ελήφθησαν αποφάσεις», δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι «η Γαλλία και η Γερμανία θα εξακολουθήσουν να έχουν στενές επαφές» για το ζήτημα αυτό.
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε εξάλλου σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Μέρκελ «να κριθεί από το αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι «αυτό θα πάρει τον απαιτούμενο χρόνο».
Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ότι η Γερμανίδα καγκελάριος σημειώνει άνοδο στις δημοσκοπήσεις μολονότι βρίσκεται προς το τέλος της θητείας της, ενώ εκείνος, που βρίσκεται στην αρχή της θητείας του, σημειώνει πτώση, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε: «Ζητώ να κριθώ από το αποτέλεσμα και αυτό θα πάρει τον απαιτούμενο χρόνο».
"Τυχαίνει να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην Ευρώπη, η οποία είναι δύσκολη. Υπάρχει μια κρίση, μια αδύναμη ανάπτυξη, ανεργία και το καθήκον μου είναι να επιτρέψω στη Γαλλία, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών της δεσμεύσεων, να βρεθεί στο τέλος της θητείας μου σε μια καλύτερη κατάσταση από αυτήν που αντιμετώπισα στην αρχή», σημείωσε.
"Υπάρχουν πράγματι σε μια θητεία τα πάνω και τα κάτω, αυτό που μετράει όμως είναι η πορεία που διαγράφεται, τα μέσα για την επίτευξή της και η δύναμη που βάζει κανείς για να εξασφαλίσει αποτελέσματα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «η αρχή της θητείας είναι αναγκαστικά μια περίοδος κατά την οποία υπάρχουν σημαντικές προσδοκίες, ενώ το τέλος της θητείας είναι ο χρόνος κατά τον οποίο αναμένονται αποτελέσματα».
Μέρκελ: «Μετά την πτώση υπάρχει άνοδος»
Για το ίδιο θέμα η Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε: «Δεν έχω καθόλου το αίσθημα ότι βρίσκομαι στο τέλος της θητείας μου» και πρόσθεσε: «Η πολιτική μας δράση δεν καθοδηγείται από τις δημοσκοπήσεις. Έχω δει και πάνω και κάτω στις δημοσκοπήσεις μου», αλλά συχνά «μετά την πτώση υπάρχει άνοδος».
Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στην «τόλμη του στρατηγού Ντε Γκολ, ο οποίος δεν αναρωτήθηκε: 'τί θα σκεφτούν οι Γάλλοι αν τείνω το χέρι στη γερμανική νεολαία».
Τέλος αναφερόμενη στη σχέση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «είμαστε σαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που είναι μαζί για πολύ καιρό και μερικές φορές χάνει τον προορισμό του», αλλά κάθε φορά καταφέρνει να ξαναβρεί το δρόμο που οδηγεί τον έναν πίσω στον άλλον
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου